Chyba č. 1 – jedení zdánlivě zdravého jídla
Když se ženy, které se zajímají o své zdraví, doslechnou, že by měly jíst více bílkovin nebo vlákniny, vyřeší to často cestou do obchodu, kde si nakoupí obohacené potraviny. To jsou ale často spíše jen zdánlivě zdravé potraviny, které obsahují spoustu cukru a povzbuzují chuť k jídlu. Často se zapomíná, že cukr je ve složení nezřídka skryt pod nejrůznější názvy, a i zdravě znějící cukry jako agávový sirup pořád plní v těle tu samou funkci. Nicméně, přibrat můžete i na bio potravinách s vysokým obsahem vlákniny, které neobsahují lepek, cukr ani tuk.
A protože takové produkty se tváří zdravě, je snažší si racionalizovat, že díky nim vybočíte ze svého plánu. Spousta žen má problém udržet se u jedné misky zdravých cereálií nebo jedné proteinové tyčinky s vlákninou. Proč? Protože podobné produkty obecně povzbuzují chuť k jídlu, namísto toho, aby hlad ukojily. Jejich jediným smyslem je dát zákazníkovi pocit, že drží příkladnou dietu, když si namísto čokoládové tyčinky s karamelem koupí sojový suk.
Pamatujte na to, že pod „zeleným“ obalem a „dietním“ názvem se často skrývá nezdravé jídlo.
Teda nezlobte se na me, ale vic nicnerikajici clanek jsem dlouho necetla. Chyby brany povrchne, reseni nenabidnuto… Takze diky za nic 😉